top of page

Ta vare på diamantene dine


Dine dyrebare smykker fortjener å skinne sammen med deg hver gang du skal bære de på kroppen din. Mange smykker har en kjær historie ved seg; enten de er arvet fra et familiemedlem, fått i gave fra noen du er glad i eller oppnådd som en milepæl i livet. Ta vare på og vedlikehold godbitene i smykkeskrinet ditt, så har du de i årene som kommer.


Under har vi samlet noen av våre beste tips for å ta best vare på dine diamant og gullsmykker.

Diamanter varer for evig.. men. Selv om diamanter er det hardeste mineralet som finnes, kan de faktisk en sjelden gang slå sprekker eller knuse. Dette kan også skje med større stener av høy kvalitet. Spesielt nå på vinteren er det viktig å beskytte diamantene dine for temperatursvingninger; har du vært ute i kulda, ikke vask hendene dine i varmt vann før du har tatt av deg diamantringen din. Ta alltid av deg ditt diamantsmykke når du sover, dusjer, vasker deg, trener eller bader. Diamanter tiltrekker seg fett fra såpe som gjør at stenen din kan se matt ut. Aldri bruk smykket ditt sammen med sterke kjemikalier. Dyre spesialprodukter til dine diamantsmykker er ikke en nødvendighet. En liten børste, oppvaskmiddel (e.g Zalo) og lunkent vann holder i massevis. Bruk kun børsten til å forsiktig "dutte" rundt diamanten/klørnes kriker og kroker, aldri børst smykket ditt. Skyll med rent vann og tørk med en myk klut. Obs: styr unna kjerringråd som anbefaler salmiakk, tannkrem og klorprodukter! Oppbevar alltid smykkene dine i separate rom i smykkeskrinet for å unngå at de gnisser mot hverandre. Vi anbefaler å investere i to gode smykkeskrin; et romslig smykkeskrin med flere separate lommer til hjemmebruk og et mindre reiseskrin som enkelt kan puttes i håndvesken dersom du skal på reise eller rett fra jobb til fest! Fløyelsposer/tøyposer er også helt geniale! Om du ikke har slike poser for hånd, kan du klippe en firkant av et tøystykke og ha en stram strikk rundt.


Alle smykker i hvitt gull er rhodinerte for å få en fin og blank overflate. Det er individuelt hvor på smykket man sliter mest på rhodineringen, og spesielt ringer er mest utsatt for slitasje. Forventet levetid på rhodinering er rundt 1 år, men det kan også være lenger. Denne type slitasje er helt normal og en "forventet" vedlikeholdsservice du bør ta hos din gullsmed ved behov.

152 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page