top of page

Vakre pæreformede diamanter


Pæreformede diamanter (eller teardrop om du vil) er kjent for sin asymetriske form som fremhever sin sanne farge, og er derfor en form man gjerne velger til en farget diamant. Ofte gul eller rosa.


Skal du utvide smykkegarderoben din med en pæreformet diamant kan det derfor være lurt å se etter en sten i klar hvit farge, helst ikke av lavere kvalitet enn Wesselton (H).


Pæreformede diamanter fremstår ofte mellom 15-25% større en tilsvarende carat i andre fasonger og er derfor et ypperlig alternativ om du vil ha et diamantsmykke som ser litt "mer" ut enn det nødvendigvis er.


Hos Diamantgalleriet er vi tilhengere av uttrykket "more is more" og synes en vakker, pæreformet sten kommer best frem i en nydelig halo omkranset av flere glitrende diamanter med tilsvarende bånd som på ringen avbildet.


Et ofte stilt spørsmål vi får fra våre klienter er hvordan en pæreformet diamantring skal bæres. Finnes det noen fasit? Det er naturlig å la ringens form forlenge fingrene dine og dermed bære ringen slik at tuppen av diamanten vender ned mot fingerspissene dine og bort fra kroppen. Dette gir en forlengende og feminin illusjon. En pæreformet diamantring er spesielt flatterende dersom du har korte, runde fingre.


Pæreformede smykker har vært aktuelt siden 1400 tallet og lever fortsatt i beste velgående. Kjente personligheter som Ariana Grande, Victoria Beckham, Cardi B og Katherine Heigl for å nevne noen bærer alle svært eksklusive, pæreformede diamanter på hendene. Den mest kjente pæreformede diamanten vi kjenner til er likevel datert tilbake til 1969 da intet mindre enn en 69.42 carats pæreformet diamant skulle auksjoneres bort i New York. Ni personer deltok i budrunden, deriblant Aristotle Onassis som spekulerte i å kjøpe den vakre stenen til sin velkjente kone Jaqueline Kennedy Onassis. Budrunden endte til slutt mellom representanter fra det anerkjente smykkehuset Cartier og skuespilleren Richard Burton som ville berike smykkegarderoben til sin bedre halvdel, selveste Elizabeth Taylor. Diamanten ble solgt til Cartier for den nette sum av $1,050,000. Men historien ender ikke der. Allerede dagen etter auksjonen tok Burton´s advokat kontakt med smykkehuset og ble omsider eier av den spektakulære stenen. Hans ikoniske uttale til The New York Times har senere blitt kjent verden over: "Its just a present for Liz".

Om du er på utkikk etter en "liten" gave eller ei; par over hele verden har latt seg inspirere av kjærlighetshistorien til "The Taylor-Burton diamond" og det blir stadig mer vanlig å berike sin bedre halvdel med vakre, pæreformede diamanter fremfor mer klassiske, runde former. Ta en titt i vårt galleri og la deg inspirere til å velge en diamantfasong utenom det vanlige du også.


Elizabeth Taylor avbildet med "The Taylor-Burton diamond" rundt halsen. Bilde lånt fra Jack Garofalo/Getty Images.


77 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page